„Rheinmetall“ svarstant ateiti į Lietuvą – gyventojų nerimas: atsakė, kas kelia baimę

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ragina gyventojus nesibaiminti dėl potencialios „Rheinmetall“ gamyklos Radviliškio ar kitame rajone, o atsižvelgti į teigiamą tokio projekto naudą. Anot jos, pastačius gamykla būtų ne tik plėtojama gynybos pramonė, bet ir kuriamos darbo vietos, „užsikurtų ekosistema“. Politikė mano, kad į visus gyventojams rūpimus klausimus turės atsakyti klausimą kuruojančios ministerijos, o baimes reikės išsklaidyt.

Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskas apžvelgė „Rheinmetall“ investicijas Lietuvoje ir kodėl įmonės akys krypsta šia linkme. Seimo TS-LKD frakcijos narys mano, kad tai atneš vien tik pliusų mūsų šaliai. Karo akademijos dėstytojas Artur Plokšto pasisakė apie gyventojų nerimą, išgirdus apie gamyklos statybas. Plačiau apie tai laidoje „Lietuva tiesiogiai“, ją žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.